Експерт: Британії необхідно знижувати не витрати, а податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Британії необхідно знижувати не витрати, а податки

Казна та Політика
120
Колишній член комітету з монетарної політики Банку Англії Девід Бленчфлауер вважає, що уряду необхідно відмовитися від крутих заходів зі скорочення бюджету і понизити податки, щоб повернути країну на стабільний економічний фундамент.
Бленчфлауер, який є противником політики економічного посилення, закликав Коаліцію відмовитися від скорочення витрат і, навпаки, запропонувати трудящим і організаціям податкові пільги для стимуляції витрат і економічного зростання. Він упевнений, що необхідно скоротити оподаткування з доходів всіх прошарків трудящих з 11% до 5% без зволікання. "Це змусить людей збільшити витрати, а компанії наймати більше персоналу завдяки здешевленню робочої сили", - відзначає він.
"Сьогодні небезпека полягає в тому, що Коаліція може підштовхнути економіку Британії назад до рецесії. Скорочення державних витрат разом з підвищенням оподаткування населення в поточній ситуації неминуче призведе до зниження темпів економічного зростання в найближчому майбутньому і збільшенню кількості безробітних в країні. Це елементарно і ясно", - заявив фахівець.
На його думку, якщо відмовитися від суворої економії бюджету і запланованого збільшення податків і замість цього надати дворічні податкові канікули, то державні витрати могли б бути на 28 млрд фунтів більшими, ніж заплановано на цей рік, і на 35 млрд більшими в 2011 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас