ДПАУ: Другий транш ПДВ-облігацій буде випущений на суму понад 13 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: Другий транш ПДВ-облігацій буде випущений на суму понад 13 млрд грн.

Казна та Політика
237
Другий транш облігацій для відшкодування податку на додану вартість (ПДВ-облігацій) буде випущений на суму понад 13 млрд грн. на користь понад 300 підприємств, повідомила Державна податкова адміністрація України (ДПАУ).
"Найближчим часом ОВДП (облігації внутрішньої державної позики) отримають ще більше 300 підприємств (заборгованість яким з бюджету перевищувала 10 млн грн.) на загальну суму понад 13 млрд грн.", - йдеться в повідомленні.
Згідно з позицією ДПАУ, доцільно було б також прийняти рішення про випуск ОВДП на останні "старі" залишки невідшкодованих сум ПДВ.
На думку глави ДПАУ Олександра Папаїки, слова якого наведено в повідомленні, в даний час в банківському секторі існує надлишкова ліквідність. "Банки, а саме - державні, вже мають можливість кредитувати підприємств під майбутні зарахування основного траншу наявних паперів. Нас дивує позиція банків, які не надають кредити підприємцям під ОВДП. А це - реальний сектор економіки і кошти, які з'являться на рахунках платників податків, терміново увійдуть в обіг і поліпшать фінансовий стан підприємств, сприятимуть пожвавленню їх економічної діяльності, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Приріст обігових коштів на рахунках суб'єктів господарювання, відповідно, поліпшить їх розрахунки з бюджетами", - відзначив Папаїка.
За даними ДПАУ, детальний аналіз сум заборгованості з ПДВ показав, що обсяги загальної суми відшкодування податку шляхом випуску ОВДП можуть скласти близько 17 млрд грн.
Як повідомлялося, перший випуск ПДВ-облігацій на суму 48,5 млн грн., який випустив Мінфін 2 серпня поточного року, дозволив вирішити проблему відшкодування для 705 платників податків, тоді як в цілому отримання таких цінних паперів чекали близько 2 тис. підприємств.
Оплата доходу і амортизації по облігаціях здійснюватиметься раз на півроку: 31 січня і 1 серпня 2011 року, 30 січня і 30 липня 2012 року, 28 січня і 29 липня 2013 року, 27 січня і 28 липня 2014 року, 26 січня і 27 липня 2015 року. Номінальна вартість однієї облігації - 1000 грн., міжнародний ідентифікаційний номер (ISIN) цінних паперів вказаного випуску - UA4000078141.
За інформацією ДПАУ, в серпні 2010 року на рахунки платників податків надійдуть ПДВ-облігації на загальну суму близько 16,4 млрд грн.
Раніше перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов повідомляв, що Міністерство фінансів України має намір протягом серпня випустити ПДВ-облігації на суму близько 16 млрд грн. трьома-чотирма траншами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас