Чиновники КМДА протягом минулого року привласнили понад 16 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники КМДА протягом минулого року привласнили понад 16 млн грн.

Казна та Політика
171
Чиновники Київської міської державної адміністрації (КМДА) протягом минулого року привласнили понад 16 млн грн., повідомляє прес-служба Головного управління МВС України.
Посадові особи одного з управлінь КМДА, комунального підприємства і товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) протягом минулого року завищували вартість використаних матеріалів, виділених для будівництва двох об'єктів у столиці - інформаційно-аналітичного центру і центру обліку пасажирських перевезень. Таким чином вони заволоділи бюджетними коштами у особливо великих розмірах.
Чиновники комунального підприємства уклали договір підряду з товариством з обмеженою відповідальністю на будівництво двох об'єктів у столиці. На підставі цього вони отримали перерахування бюджетних коштів на загальну суму майже 18 млн грн., з яких понад 1,5 млн грн. використовували для будівництва, а суму понад 16 млн грн. під виглядом субпідрядних робіт просто перерахували на фіктивні підприємства і привласнили.
Слідчим управлінням ГУБОЗ МВС України порушено дві кримінальні справи стосовно двох директорів КП і ТОВ за фактом розкрадання бюджетних коштів, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас