ЄЦБ розгляне питання про виведення стимулюючих заходів не раніше I кварталу 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ розгляне питання про виведення стимулюючих заходів не раніше I кварталу 2011 р.

Казна та Політика
138
Європейський центральний банк, швидше за все, розглядатиме питання про те, чи потрібно скасувати надзвичайні заходи кредитування банків, лише в I кварталі наступного року, заявив президент німецького Бундесбанку Аксель Вебер в інтерв'ю агентству Bloomberg в п'ятницю.
Глава Бундесбанку відзначив, що ризики для економіки єврозони все ще зберігаються, і поки що дуже рано говорити про те, коли і як саме регулятори будуть реалізовувати exit strategy.
Вебер, який є членом ради Європейського центрального банку, вважає, що ЄЦБ повинен допомогти банкам подолати проблеми з ліквідністю, характерні для кінця року, перш ніж приймати рішення про терміни виходу з програм стимулювання.
У виступі Вебера прозвучала впевненість у тому, що єврозона успішно справляється з проблемами держборгу і масштабніші заходи підтримки економіки не знадобляться.
Вебер вважає, що ЄЦБ треба зберегти розподіл кредитів терміном на 1 тиждень, 1 місяць і 3 місяці як мінімум до кінця цього року у зв'язку зі звичайною для цього сезону невизначеністю щодо ситуації з ліквідністю. На думку глави Бундесбанку, необхідність в 6-місячних кредитах вже відпала.
Вебер розглядається як потенційний наступник нинішнього президента ЄЦБ Жана-Клода Тріше, термін повноважень якого закінчується наступного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас