Експерт: Загроза дефолту в Україні існує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Загроза дефолту в Україні існує

Казна та Політика
1663
За відсутності радикальних економічних реформ, поліпшення якості роботи державного управління і реформування житлово-комунального сектора, Україна може зіткнутися із загрозою дефолту.
Таку думку висловив провідний експерт Центру соціально-економічних досліджень "CASE-Україна" Володимир Дубровський.
На думку експерта, внутрішні борги, зокрема неповернений ПДВ, останніми роками лише збільшувалися. Дефіцит бюджету, що "існує на сьогоднішній день, вже нічим покривати, і подальше накопичення боргу недопустимо", - заявив Дубровський. Він підкреслив, що економічне зростання України в даний час залежить виключно від проведення структурних реформ, які понизили б залежність вітчизняної економіки від світової кон'юнктури.
"Зовнішні ризики дефолту існують завжди, зараз вони теж досить сильні. Не виключена друга хвиля світової економічної кризи, про яку зараз багато хто говорить. І тоді загроза дефолту ще більше посилиться. Але, звичайно, такі речі завжди зумовлені внутрішніми причинами. Якщо країна живе відповідно до власних коштів, забезпечує нормальне функціонування бюджету і не влізає в борги, то ніякі зовнішні обставини не зможуть змусити її піти на дефолт", - повідомив Дубровський.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас