Тимошенко закликає громадян провести 7 вересня пікетування ВР з метою недопущення підвищення цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко закликає громадян провести 7 вересня пікетування ВР з метою недопущення підвищення цін на газ

Енергетика
267
Голова партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє про необхідність "переконливою громадською волею" змусити Верховну Раду прийняти закон про введення з 1 січня 2010 р. мораторію на підвищення ціни на газ для населення і житлово-комунальних тарифів.
Про це йдеться в заяві Тимошенко з приводу рішення Шевченківського суду про повернення НАК "Нафтогаз України" компанії RosUkrEnergo 12,1 млрд куб. м газу.
За словами лідера опозиції, такий законопроект БЮТ вже вніс до парламенту. "У перший день роботи Верховної Ради, 7 вересня, прийдіть до стін парламенту і разом з нами вимагайте дотримання своїх прав. Думаю, Ви погодитеся, що лише об'єднання зусиль народу і опозиції й наші одностайні рішучі дії дозволять відстояти Ваші законні інтереси", - сказано в зверненні.
Тимошенко також заявила про намір оскаржити в судах рішення Шевченківського райсуду від 13 серпня, яким визнано, що НАК "Нафтогаз України" зобов'язаний повернути RUE 12,1 млрд куб. м газу до 1 вересня або в інший термін, погоджений сторонами. Таким чином, суд підтвердив вердикт Стокгольмського арбітражного трибуналу, який 8 червня ц.р. задовольнив позов RUE до НАК "Нафтогаз України", "який "Нафтогаз України" програв умисне згідно з санкцією Віктора Януковича", відзначила Тимошенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас