Клюєв: Падіння економіки в Україні в цілому зупинено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Падіння економіки в Україні в цілому зупинено

Казна та Політика
484
Перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв запевнив, що в цілому падіння економіки зупинено - ВВП з початку року зріс на 5,5%.
"В цілому падіння зупинено. Зростання ВВП з початку року на рівні 5,5%. На 11,4% за той же період збільшилося промислове виробництво. Я скажу так: ситуація дуже непроста, але ми все-таки помалу виходимо з кризи. В першу чергу це стосується базових галузей, щодо яких можна робити певні висновки", - сказав він в інтерв'ю газеті "2000", опублікованому в п'ятницю.
За словами віце-прем'єра, значно покращився стан справ у металургії.
Проте, підкреслив Клюєв, в хімічній галузі складається складна ситуація, оскільки останнім часом знову знизилися світові ціни на її продукцію.
"Але я сподіваюся, що до кінця літа збудуться прогнози стосовно пожвавлення попиту світової економіки і на їхню продукцію, тоді ми і зможемо впевнено говорити про стабілізацію виробництва в цій галузі", - відзначив він.
Кажучи про досягнення нинішнього уряду за півроку, Клюєв відзначив: "Ми навели лад у фінансах, прийняли відносно збалансований бюджет, наскільки це було можливо в нинішніх неординарних умовах, погасили борги держави, які нам дісталися в спадок від колишнього уряду. Можна сказати, що на сьогодні фактично погасили всі внутрішні держпозики минулих періодів".
За словами Клюєва, у всіх регіонах відновлена реалізація крупних інфраструктурних проектів, які з тих чи інших причин були заморожені.
"Ви ще півроку тому бачили, щоб десь хтось щось по-справжньому будував? Лише зараз робота на крупних об'єктах пожвавилася, на деяких - будівництво ведеться майже цілодобово, посилено контроль над виконанням проектів", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас