Український ринок акцій в п'ятницю відкрився млявими продажами, індекс УБ за 5 хвилин знизився на 0,04% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій в п'ятницю відкрився млявими продажами, індекс УБ за 5 хвилин знизився на 0,04%

Фондовий ринок
90
Український ринок акцій в п'ятницю відкрився млявими продажами на тлі невизначеності на світових фондових майданчиках. За перші п'ять хвилин торгів індекс UX знизився на 0,04% - до 2051,06 пунктів, індекс ПФТС - на 0,17%, до 828,54 пунктів.
На УБ в лідерах падіння перебувають акції Ясиновського коксохіму (-1,39%), концерну "Стиролу" (-0,63%) і "Західенерго" (-0,46%).
В той же час, невпевнено підвищуються акції Алчевського меткомбінату (+0,55%), "Азовсталі" (+0,34%) і Авдіївського коксохіму (+0,27%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, головна увага українських гравців цього дня буде зосереджена на виступі глави правління "Стиролу" з приводу можливої зміни власника, що може викликати фіксацію спекулятивного прибутку з акцій компанії.
Європейські майданчики відкрились помірним підвищенням, після чого почали повільно знижуватися.
За словами Іванишина, незначну підтримку світовим ринкам можуть надати повідомлення в четвер про перегляд Бундесбанком прогнозів з економіки Німеччини у бік підвищення.
Як зазначила керівник відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліна Ольмезова, ситуація на світових ринках продовжує залишатися невизначеною, зберігається небезпека нових витків уповільнення глобальних економік.
За її прогнозами, на українських біржах в п'ятницю і суботу (перенесений з 23 серпня робочий день) інвестори, швидше за все, фіксуватимуть прибуток перед довгими вихідними на День Незалежності, тому чекати сильної активності від інвесторів не варто.
Скоріш за все, вважає аналітик, в торговельні сесії, що залишилися на тижні, рух індексу УБ буде спрямовано на підтримку рівня 1990 пунктів, і вихід значно нижче - маловірогідний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас