ДПАУ та Держказначейство України надаватимуть допомогу із відшкодування ПДВ по телефону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ та Держказначейство України надаватимуть допомогу із відшкодування ПДВ по телефону

Казна та Політика
263
Міністерство фінансів України вводить в Державній податковій адміністрації (ДПАУ) і Державному казначействі "телефони довіри" для постраждалих оформлення відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) державними облігаціями, повідомила урядова газета "Урядовий кур'єр".
"Для суб'єктів господарювання, які бажають проінформувати про проблеми і зловживання під час оформлення відшкодування ПДВ облігаціями, Мінфін повідомляє про введення телефонів довіри: у ДПАУ (044) 272-24-89; у Держказначействі (044) 281-49-16", - вказується в оголошенні.
Як повідомлялося, уряд України прийняв рішення вирішити проблему нагромаджених боргів із відшкодування ПДВ шляхом їх часткової реструктуризації: замість грошових виплат для розрахунків із відшкодування ПДВ запланований випуск п'ятирічних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) з номінальною прибутковістю 5,5% річних.
За офіційними прогнозами, споживча інфляція (грудень до грудня) в 2011 році сповільниться до 8,9%, тоді як в поточному році вона очікується на рівні 13,1%. При цьому на аукціонах з продажу ОВДП в серпні-2010 Мінфін пропонував цінні папери з подібним терміном лише один раз - 10 серпня були реалізовані ОВДП з терміном обігу 1631 днів при встановленому рівні прибутковості 13,9% річних.
Обмен заборгованості на ПДВ-облігації проводиться на добровільних засадах. Проте Мінфін попередив бізнес, що відшкодування торішніх боргів із виплат ПДВ в поточному році здійснюватиметься лише за допомогою ОВДП.
Під час переговорів з Міжнародним валютним фондом, уряд України заявив про намір до кінця 2010 року повністю ліквідувати заборгованість із відшкодування ПДВ.
Мінфин обіцяє випустити всі ПДВ-облігації на загальну суму близько 16,4 млрд грн. до кінця серпня. Проте, перший їх транш склав 0,05 млрд грн.: він дозволив вирішити проблему відшкодування для 705 платників податків, тоді як в цілому отримання таких цінних паперів чекає близько 2 тис. підприємств.
За даними Федерації працедавців України, починаючи з травня, заборгованість із відшкодування ПДВ збільшувалася на 2,4 млрд грн. щомісячно і на 1 липня досягала 30,4 млрд грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас