Бундесбанк підняв прогноз зростання економіки Німеччини до 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундесбанк підняв прогноз зростання економіки Німеччини до 3%

Казна та Політика
126
Бундесбанк підняв свій прогноз зростання економіки Німеччини цього року після того, як ВВП країни зріс на рекордну величину за два десятиліття в II кварталі 2010 р.
Валовий внутрішній продукт збільшиться приблизно на 3% в 2010 р., повідомив німецький центральний банк у своєму щомісячному бюлетені, опублікованому сьогодні, піднявши свій червневий прогноз з 1,9%.
ВВП Німеччини зріс в II кварталі на 2,2% по відношенню до перших трьох місяців року - це максимальне зростання з 1991 р., з моменту початку відстежування подібної інформації в об'єднаній економіці Німеччини.
Фактором зростання ВВП в II кварталі став як внутрішній, так і зовнішній попит. При цьому головним стимулом підйому економіки стали зовнішня торгівля і капіталовкладення. У квітні-червні було також відмічено зростання споживчих і державних витрат. Зайнятість за II квартал збільшилася на 0,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
"Темпи зростання нормалізуються після екстремального зростання в II кварталі, - йдеться в повідомленні Бундесбанку. - Але, в цілому, основні чинники економічної ситуації в Німеччині дуже сприятливі на даний момент".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас