АМКУ відкрив справу проти "дочок" "Альфа-груп" стосовно незаконності купівлі частки в Turkcell — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ відкрив справу проти "дочок" "Альфа-груп" стосовно незаконності купівлі частки в Turkcell

Казна та Політика
297
Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розгляд справи проти компаній Crown Finance Foundation і CTF Holdings Ltd, що входять, за його інформацією, до російської інвестиційної групи "Альфа-груп", у зв'язку з незаконністю отримання контролю над ТОВ "Астеліт" (ТМ life:), Київ), повідомляється в прес-релізі АМКУ в четвер.
Згідно з прес-релізом, в процесі розслідування комітет отримав матеріали, які можуть свідчити про отримання групою "Альфа" контролю над турецьким оператором Turkcell, який володіє часткою в ТОВ "Астеліт". Ці матеріали показують, що під контролем групи "Альфа" перебуватиме 73% українського частотного ресурсу у форматі GSM-900 і 68% - у форматі GSM-1800, відзначає АМКУ.
Комітет також повідомляє про відкриття справи проти компанії Altimo Holdings & Investments Ltd, що управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп", у зв'язку з неподанням інформації у відповідь на офіційний запит стосовно діяльності групи на українському ринку зв'язку.
Як повідомлялося, глава АМКУ в квітні поточного року припинив своє рішення про видачу дозволу на операцію "Альфа-груп" і норвезького холдингу Telenor з об'єднання активів - російського ВАТ "Вимпелкому" і українського ЗАТ "Київстар GSM" в холдингову структуру Vimpelcom Ltd. Справа підлягає перегляду в тому числі з врахуванням пропозицій українського мобільного оператора "Астеліт" щодо аналізу прибуткової структури ринку і розподілу радіочастотного спектру. Надалі "Астеліт" відкликав свої претензії до операції, проте комітет не припинив розслідування.
Минулого тижня глава комітету Олексій Костусєв пообіцяв, що АМКУ винесе свою остаточну ухвалу про операцію до середини вересня 2010 року.
В той же час сторони операції періодично заявляють про неправомочність повторного розгляду українського конкурентного відомства, апелюючи до того факту, що на момент закриття операції - 21 квітня 2010 року - дозвіл на злиття був дійсним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас