У Грузії офіційно введено "відкуп" за небажання служити в армії - 1,1 тис. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Грузії офіційно введено "відкуп" за небажання служити в армії - 1,1 тис. дол

Казна та Політика
1083
Уряд Грузії у зв'язку з початком військового призову опублікував попередження, за яким молодь має право відмовитися від служби з тих або інших причин, але в цьому випадку за звільнення від обов'язку опановувати військові навики їм доведеться виплатити до бюджету країни по 2 тис. ларі (1,1 тис. дол.).
При цьому незрозуміло, чи будуть покликані наступного року ті, хто вже один раз відкупився. У Грузії, згідно із законодавством, до армії йдуть юнаки у віці від 18 до 27 років, повідомляє РБК.
Міноборони Грузії з серпня по листопад 2010 р. планує направити в армію близько 3,5 тис. призовників. Оскільки сума "викупу" досить велика, передбачається, що відкупилися бажаючих буде небагато.
Раніше міністр регіонального розвитку та інфраструктури Грузії Рамаз Ніколаїшвілі заявив, що був проведений аналіз особливостей осіннього заклику, що дозволяє якісно спланувати і здійснити цей процес. "Ми передбачаємо, що це буде один з найбільш показових призовів", - сказав тоді він.
За даними військових експертів, ентузіазм серед молоді, що спостерігався раніше, який стимулювався в умовах масового безробіття перспективами військової кар'єри і непоганою зарплатою контрактников і офіцерів, відчутно знизився. Чималий вплив на це мали події серпня 2008 р. у Південній Осетії. Враховуючи, що кількість бажаючих служити зменшується навіть серед незаможних верств населення, що проживають в сільській місцевості, уряд вирішив ввести "правило відкупу".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас