Словаччина: Яким бути бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина: Яким бути бюджету

Казна та Політика
179
Як повідомляє Radio Slovakia, в правлячій коаліції розгорається дискусія відносно параметрів майбутнього бюджету.
Якщо міністр фінансів від партії СДКУ Іван Міклош і соціальний міністр Йоєф Міхал від САС виступають за внесення радикальних змін до податкової системи країни, які дозволять вже наступного року отримати до бюджету майже півтора мільярди євро додатково, то представники двох інших коаліційних партий - Мост- Хід і Партії християнських демократів не схильні підтримати такі радикальні кроки.
Зокрема, міністр фінансів Міклош пропонує зменшити численні податкові послаблення для різних категорій громадян. Також, починаючи з майбутнього року, продавці нерухомості будуть зобов'язані платити з отриманих сум високі податки. Досі податки не платилися і з вихідної допомоги людей, що втратили робоче місце. З нового року ця пільга може бути скасована.
Колишній міністр фінансів в уряді прем'єра Фіцо Ян Почиатек критикує наміри нинішнього глави мінфіну. Він зазначає, що запропоновані фіскальні заходи показують, що наступного року кабінет міністрів прем'єра Івети Радічової не має наміру здійснювати жорстку політику економії, а готовий перекласти всі фінансові труднощі на плечі громадян.
Тим часом, державні фінанси Республіки знаходяться в критичному стані. Бюджетний дефіцит цього року перевищить п'ять миллирадов євро, що складе майже 8 відсотків ВВП. Державна заборгованість, таким чином, значно зросла і уряд змушений приймати радикальні заходи для її зниження.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас