Банк Японії може розширити програму кредитування для ослаблення єни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії може розширити програму кредитування для ослаблення єни

Казна та Політика
152
Банк Японії може збільшити обсяги програми кредитування фінансових установ країни, аби забезпечити зниження відсоткових ставок на міжбанківському ринку і ослаблення курсу єни, пише газета Sankei.
Передбачається, що центральний банк розширить програму кредитування з 20 трлн єн до 30 трлн єн ($351 млрд). Крім того, може бути збільшений термін подібних кредитів - з трьох до шести місяців.
Про рішення японського ЦБ, як очікується, буде оголошено на зустрічі прем'єр-міністра Наото Кана з главою Банку Японії Масаакі Сиракавой наступного тижня.
Єна в парі з доларом торгується біля максимального рівня за 15 років, що загрожує доходам експортерів і провокує дефляцію в Японії. Ринки вже не один тиждень чекають інтервенцій Банку Японії на валютному ринку, проте доки явних сигналів про подібні заходи не надходило. На 9:55 мск у четвер курс єни до долара знизився з 85,49 до 85,74 єни.
Міністр фінансів Японії Йосихіко Нода в четвер пообіцяв продовжити моніторинг фінансових ринків і обговорити із Сиракавою методи подолання зайвої волатильності нацвалюти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас