США: суд схвалив угоду, за якою Barclays виплатить штраф 298 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: суд схвалив угоду, за якою Barclays виплатить штраф 298 млн дол

Казна та Політика
206
У США суд схвалив угоду, в рамках якої британський банк Barclays виплатить американському уряду штраф у розмірі 298 млн доларів за здійснення незаконних фінансових операцій з кількома країнами, зокрема, з Кубою, Іраном, Лівією, Суданом і Бірмою, повідомляє Associated Press із посиланням на Міністерство юстиції США.
На всі вищеперелічені країни американським урядом накладені економічні і торговельні санкції.
Банк і Міністерство юстиції США уклали угоду про відстрочення кримінального переслідування на два роки, протягом яких Barclays зобов'язався не порушувати американські закони.
Кредитна установа заплатить 149 млн доларів уряду Сполучених Штатів і додаткові 149 млн доларів відповідно до угоди з прокуратурою округу Манхеттен в Нью-Йорку. Банк порушив кримінальне законодавство США і штату Нью-Йорк, провівши сотні мільйонів доларів через американську фінансову систему від імені банків з Куби, Ірану, Лівії, Судану і Бірми.
Попри те, що угода була схвалена, окружний суддя Еммет Салліван висловив співчуття, що жодному із співробітників Barclays не було висунуто звинувачення і що штраф у результаті буде виплачений за рахунок акціонерів банку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас