Фондові індекси України в середу зберегли висхідний тренд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України в середу зберегли висхідний тренд

Фондовий ринок
107
Фондові майданчики України в середу закрилися в "зеленій зоні" продовжуючи, таким чином, висхідний тренд четверту торговельну сесію попіль. Індекс акцій "Української біржі" (УБ) протягом дня виріс на 0,47% - до 2066,64 пункти, об'єм торгів на фондовому майданчику склав 76,86 млн грн. Фондовий індекс ПФТС виріс на 0,27% - до 828,37 пункти, при цьому на біржі укладено операції на суму 221,6 млн грн.
Як повідомила агентству аналітик інвесткомпанії "Альтана Капітал" Яна Лаврик, зважаючи на панування на українському фондовому ринку спекулятивних настроїв, протягом дня спостерігалася підвищена волатильність котирувань паперів.
"Через відсутність важливої макростатистики в центі уваги гравців виявилася тенденції на зарубіжних фондових майданчиках", - сказала вона.
Спеціаліст інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур, у свою чергу, зазначила, що ключовим чинником, який стримує зростання українських індексів, стало зниження європейських індексів, що демонстрували негативну динаміку на тлі падіння акцій добувних компаній, пов'язаного з відмовою Potash Corp. від пропозиції ВНР Billiton відносно поглинання.
Крім того, додала експерт, негатив привнесло відкриття в "червоній зоні" американського фондового ринку на тлі слабких квартальних результатів ритейлера Target, а також зниження цін на нафту до шестимісячного мінімуму.
Як повідомив агентству аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, в лідери зростання на українському фондовому ринку цього дня вийшли акції компаній гірничо-металургійного комплексу.
"Інвестори чекають восени певного відновлення відновлення вжитку і, відповідно, зростання цін на металопродукцію, що вже підсилює спекулятивні коливання в секторі металургійних компаній", - сказав він.
В підсумку акції Ясиновського коксохімічного заводу подорожчали на УБ на 1,69%, Північного ГЗК - на 1,66%, Єнакіївського метзаводу - на 1,05% і "Азовсталі" - на 0,74%.
На фондовому майданчику ПФТС в секторі найбільше зростання демонстрували акції "Азовсталі" (+7,38%), Алчевського меткомбінату (+5,3%), Єнакіївського метзаводу (+4,03%), Ясиновського (+10,17%) і Авдіївського (+4,06%) коксохімічних заводів, Північного (+8,13%) і Полтавського (+6,43%) ГЗК.
Через внутрішні новини, на думку Іванішина, додатковий вплив на вартість паперів зробили дозвіл Антимонопольного комітету України "Метінвесту" на викуп акцій додемісії Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (папери останнього за підсумками торгів на УБ знизилися на 1,54%, а на ПФТС - на 9,02%), а також затвердження урядом фінансового плану "Укртелекому" на 2010 рік, що передбачає прибуток у розмірі 109 млн грн. і зростання доходів на 16%.
На думку аналітика, розмір чистого прибутку "Укртелекому" за підсумками року відповідатиме заявленому плановому показнику, проте компанії все ж не вдасться збільшити чистий дохід на 16% - до 8 млрд грн.
В цілому на тлі повідомлення акції "Укртелекому" на УБ підвищилися на 0,73%, тоді як на ПФТС впали на 0,03%.
Іванишин прогнозує, що фондовий ринок в четвер збереже невизначену динаміку. При цьому, на його думку, деякий вплив на перебіг торгів зможе надати публікація макроекономічної статистики в Європі і США, а також динаміка валютного і сировинних ринків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас