Довіра американців до Обами-економіста впала до мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра американців до Обами-економіста впала до мінімуму

Казна та Політика
431
Недовіра американців до економічної політики президента Барака Обами продовжує зростати і досягла рекордного рівня, повідомляє Associated Press.
Згідно з опитуванням, проведеним агентством спільно з компанією GFK, невдоволення економічним курсом висловлює 56 відсотків населення країни. Опитування проводилося з 11-16 серпня, в ньому взяли участь 1007 осіб різного віку і рівня добробуту.
Про підтримку економічної політики президента заявив 41 відсоток опитаних. В порівнянні з аналогічним опитуванням, проведеним в квітні 2010 року, цей показник скоротився на три процентні пункти. Крім того, на думку 61 відсотка респондентів, стан економіки за час перебування Обами при владі погіршився або не змінився. 81 відсоток опитаних визнали економічну ситуацію несприятливою або дуже несприятливою.
В той же час, відзначає АР, ці настрої не позначилися на загальному рейтингу президента, який становить зараз 49 відсотків. Це пов'язують з особистою популярністю Барака Обами, а також з розумінням респондентів, що кардинальні зміни в економіці рідко відбуваються в перші півтора роки перебування президента при владі.
При цьому 91 відсоток опитаних заявили, що саме в економічний сфері знаходяться основні проблеми, що стоять перед американською державою. Укладачі відзначають, що найбільше занепокоєння у жителів викликає зростання рівня безробіття, який за останні місяці майже впритул наблизився до позначки в 10 відсотків.
AP відзначає, що невдоволення економічною політикою Обами може негативно позначитися на результатах Демократичної партії на найближчих виборах, який пройдуть в США в листопаді 2010 року. Громадянам потрібно буде цілком вибрати Палату представників і більше третини місць в Сенаті. Одночасно в 37 штатах пройдуть вибори губернаторів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас