АМКУ дозволив нідерландській Metinvest сконцентрувати понад 50% ММК ім. Ілліча і "Ілліч-Сталі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив нідерландській Metinvest сконцентрувати понад 50% ММК ім. Ілліча і "Ілліч-Сталі"

Фондовий ринок
286
Антимонопольний комітет дозволив компанії Metinvest B.V. (Нідерланди) сконцентрувати понад 50% Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча і компанії "Ілліч-Сталі" (обидві - Маріуполь, Донецька область).
Про це йдеться в повідомленні групи "Метінвест".
"Компанія Metinvest B.V. (Нідерланди) отримала дозвіл Антимонопольного Комітету України на викуп додаткової емісії акцій ПАТ "Ілліч-Сталь" і ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча", що забезпечить Метінвесту понад 50% голосів у найвищих органах управління вказаних компаній", - йдеться в повідомленні.
Група підкреслює, що дозвіл АМКУ є черговим етапом реалізації операції по об'єднанню "Метівесту" і ММК ім. Ілліча.
Згідно з повідомленням комітету, оскільки дана концентрація призведе до того, що "Метінвест" отримає значну частку на внутрішньому ринку металургійної і флюсо-доломітної продукції, АМКУ наклав на учасників операції низку зобов'язань.
Зокрема, вони стосуються обсягів постачань споживачам плоского гарячекатаного прокату, доломіту і вапняку і встановлення економічно обґрунтованих цін на дану продукцію.
"Учасники концентрації зобов'язані починаючи з січня 2011 року один раз на півріччя інформувати комітет про виконання вказаних зобов'язань", - підкреслюється в повідомленні АМКУ.
На думку голови АМКУ Олексія Костусєва, в результаті операції посилиться конкурентоспроможність "Метінвесту" на світових ринках метпродукції, що позитивно для країни в цілому, а вироблені комітетом зобов'язання допоможуть нівелювати можливі негативні наслідки операції для внутрішнього ринку.
Як повідомляло агентство, 1 липня акціонери як "Ілліч-Сталі", так і ММК ім. Ілліча вирішили провести додаткові емісії акцій, за результатами яких група "Метінвест" повинна отримати контроль 75% акцій ММК ім. Ілліча.
Згідно з рішенням акціонерів підписка на акції додаткової емісії обох компаній повинна завершитися 21 серпня.
ММК ім. Ілліча прогнозує, що операція завершиться до кінця вересня 2010 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас