Табачник відкрив російські класи в україномовних школах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник відкрив російські класи в україномовних школах

Казна та Політика
2814
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник доручив відкрити в двох україномовних навчальних закладах - школі №73 міста Горлівки (Донецька обл.) і школі-гімназії №30 міста Луганська - класи з російською мовою навчання, повідомляє "Острів".
Зокрема, як розповів представник батьків першокласників з міста Горлівки Ігор Фунтов, батьки 34-х першокласників звернулися в міське і обласне управління освіти з проханням відкрити в україномовній школі №73 клас з російською мовою навчання. Батьки отримали відповіді управлінь, в яких, зокрема, акцентувалося, що в Горлівці є достатнє число шкіл з російською мовою навчання, в які батьки можуть віддати своїх дітей.
За словами Фунтова, батьків першокласників не влаштували такі відповіді, оскільки в кожної сім'ї є свої аргументи на користь школи №73: комусь ця школа ближче до дому, комусь подобається педагогічний склад школи тощо.
Не задовольнившись відповіддю місцевої влади, батьки горлівських першокласників написали звернення народному депутатові від Партії регіонів Вадиму Колесніченку, який на сайті "Російськомовна Україна" опублікував Відкритий лист і направив депутатський запит міністру освіти Дмитру Табачнику стосовно прохання батьків. У листі Колесніченка містилося також аналогічне прохання батьків першокласників і луганської школи-гімназії №30.
У відповідь Табачник повідомив Колесніченка, що дав доручення позитивно вирішити питання, порушене горлівськими і луганськими батьками.
Фунтов підтвердив виданню, що питання з відкриттям російськомовного класу в україномовній школі №73 вже вирішується на місцевому рівні.
"Вчора батьків першокласників запросили в школу №73 і попросили підтвердити, чи приведуть вони першокласників, щоб відкрити для них російськомовний клас", - уточнив представник горлівських батьків.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас