СОТ вимагає від ЄС скасувати підвищені тарифи на імпорт електротоварів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ вимагає від ЄС скасувати підвищені тарифи на імпорт електротоварів

Казна та Політика
190
Світова організація торгівлі вимагає від Європейського Союзу скасувати підвищені тарифи на імпорт в ЄС електронних товарів.
Як повідомляє ІТАР-ТАРС, відповідне рішення було оприлюднене напередодні в штаб-квартирі організації в Женеві.
Тим самим СОТ підтримала позицію США, Японії і Тайваню в комерційній суперечці з Євросоюзом з приводу спеціальних тарифів, що накладаються їм на імпорт електронних товарів і досягають 6-14%. У 2007 р. країни ЄС ввезли їх на суму 11 млрд. дол.
У відповідь Єврокомісія вже піддала сьогодні критиці дане рішення СОТ, проте не повідомила, чи готова подати апеляцію. ЄС має ще 60 днів, щоб визначити позицію стосовно своїх подальших дій, відзначають фахівці.
США, Японія і Тайвань подали на Євросоюз позов до СОТ з вимогою скасувати імпортні тарифи, що існували в ЄС, на електронні товари, у тому числі на комп'ютери і плазмові екрани. Єврокомісія аргументувала свою позицію тим, що багато хто з цих товарів має багатоцільове призначення і може використовуватися з різними цілями.
Проте СОТ відкинула аргументацію європейської сторони і підтримала позицію країн, які подали позов. Одночасно вона визнала, що Євросоюз порушує Угоду про інформаційну технологію СОТ, яка скасовує тарифи на товари цього сектора. Даний документ був підписаний ЄС в 1996 р.
Згідно з оцінками США, обсяг світового експорту електронних товарів складав у 2007 році 70 млрд. дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас