Корпорація ВНР планує вороже поглинання Potash Corp — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпорація ВНР планує вороже поглинання Potash Corp

Фондовий ринок
419
Найбільша гірничодобувна корпорація світу ВНР Billiton Ltd. в середу оголосила про намір провести вороже поглинання канадської Potash Corp. of Saskatchewan Inc., провідного світового виробника мінеральних добрив за обсягом капіталізації, після того, як напередодні рада директорів Potash Corp. відкинула пропозицію ВНР про операцію.
Як говориться в повідомленні ВНР для Австралійської фондової біржі, компанія залишила пропоновану за папери Potash Corp. ціну без змін - $130 за акцію (майже $39 млрд за компанію), що на 16% вище за ціну на закриття торгів в понеділок і на 9,2% нижче за рівень за підсумками вівторка, оскільки 17 серпня акції Potash подорожчали відразу на 28% - до $143,17.
"Ми твердо віримо, що акціонери Potash Corp. вважатимуть пропозицію в грошовій формі з премією в 32% до середньої ціни за 30 торговельних днів дуже привабливою, тому ми вирішили звернутися із цією пропозицією прямо до акціонерів", - заявив голова ради директорів ВНР Жак Нассер.
Інтерес до консолідації на ринку мінеральних добрив постійно зростає, оскільки збільшення населення планети викликає все більший попит на продукти харчування. За оцінками Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, до 2050 року чисельність населення Землі досягне 9,1 млрд осіб.
Предполагается, що в 2011 році вжиток калійних добрив виросте на 10%.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас