Kulczyk Oil забурилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kulczyk Oil забурилась

Енергетика
1021
Про це компанія повідомила на Варшавській фондовій біржі, де 25 травня поточного року провела первинне розміщення своїх акцій на суму PLN 314,4 млн. ($99,7 млн. за тодішнім курсом).
Буріння здійснюється на Макіївському газовому родовищі, що розробляється ТОВ "КУБ-газ", яке належить холдингу Loon Ukraine. Останній, у свою чергу, в червні продав 70% своїх активів Kulczyk Oil за $45 млн. з грошей, отриманих від IPO. Власником решти 30% акцій Loon Ukraine є Gastek LLC (Каліфорнія, США). Ще $95 млн. Kulczyk Oil Ventures Limited повинна була направити на інвестиції в розробку нафтогазових родовищ у Брунеї, де планувалося в поточному році провести п'ять розвідувальних бурінь, а $26 млн.- інвестувати в сейсморозвідку і дві свердловини в Сирії.
"Ми раді розпочати буріння першої свердловини всього через декілька місяців після закриття операції з "КУБ-газу". Цей перший крок зі збільшення виробництва і запасів став можливим завдяки зусиллям і спільній роботі таких технічних і оперативних груп, як "КУБ-газ" і Kulczyk", - прокоментував початок робіт Тім Еліот, президент і головний виконавчий директор компанії Kulczyk Oil.
Запланована глибина нової свердловини М-19 - 2100 м. Під час здійснення буде вироблена оцінка трьох окремих газоносних шарів, два з яких є фактично незалежними від Макіївського родовища і тягнуться на 1,2 км. на північний схід від нього. Буріння здійснюватиметься установкою потужністю 1 тис. кінських сил, побудованою у 2007 р. в Канаді.
Як писали "ЭИ", керівництво Kulczyk Oil Ventures позитивно оцінює перспективи входження компанії в українське газодобування, не дивлячись на складнощі з веденням бізнесу в сировинному секторі економіки. "Ми дуже раді вже досягнутим успіхам з придбання компанії "КУБ-газ" і дивимося з оптимізмом на майбутню співпрацю з нашими українськими партнерами. Це дозволить нам реалізувати стратегію зі збільшення видобутку газу завдяки оптимізації виробничого процесу", - сказав Тім Еліот.
Більше того, на думку американського бізнесмена Роберта Бенша, який до 2008 р. керував газодобувною компанією з активами в Україні Cardinal Resources (ці активи в кінці 2007 р. були продані компанії Kuwait Energy за $71 млн.- "і"), який виступав консультантом "КУБ-Газу" з операції з KOV, український нафтогазовий сектор є перспективним для іноземних інвестицій, завдяки яким наша країна зможе збільшувати власний видобуток енергоресурсів і зменшити залежність від дорогого імпорту. Проте інвесторам, за його словами, постійно доводиться стикатися з недоліками інвестиційного клімату в Україні, основній з яких, - надмірна бюрократизація.
Український Кабінет міністрів, зі свого боку, визнає, що український паливно-енергетичний сектор залишається найбільш відкритим для зловживань, які знижують його інвестиційну привабливість. Проте саме зараз, коли Україна не має досить власних фінансових і технологічних можливостей, аби самостійно реалізовувати нові проекти в паливно-енергетичному комплексі, уряд плекає особливі надії на залучення іноземних інвесторів до спільної роботи. "Україна зацікавлена у реалізації ефективних програм міждержавної співпраці у сфері енергетики на економічно вигідних умовах, які сприятимуть розвитку галузі і побудові економічно вигідних моделей", - заявив глава Мінпаленерго Юрій Бойко. Можливо, приклад Kulczyk Oil Ventures Limited їх надихне.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас