Луганський виробник молока "МТК" побудує новий комплекс на 10 тис. голів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луганський виробник молока "МТК" побудує новий комплекс на 10 тис. голів

Аграрний ринок
255
ТОВ "МТК" (Луганськ), крупний регіональний виробник молочної продукції (ТМ "Станиця"), має намір розширити виробництво за рахунок будівництва нового молочного комплексу на 10 тис. корів.
Як повідомила прес-служба Луганської облдержадміністрації у вівторок, меморандум про реалізацію цього проекту компанія підписала на цьому тижні з місцевою владою і ізраїльською компанією AgriGo Ltd, яка спеціалізується на будівництві тваринницьких комплексів під ключ.
Як відзначив на брифінгу за підсумками підписання меморандуму голова ради співзасновників "МТК" Віктор Немліхер, компанія має намір розширити виробничі потужності за рахунок залучення сучасних технологій на основі замкнутого циклу виробництва.
За його словами, в даний час завершується оформлення документації проекту, практичну реалізацію якого планується почати до кінця поточного року.
Перші комплекси в рамках інвестпроекту можуть бути розміщені на території Краснодону і Слов′яносербського районів.
Голова Луганської облдержадміністрації Валерій Голенко заявив, що влада працює над тим, щоб створити в регіоні сприятливі умови для приходу інвестицій, і має намір сприяти всім, хто розвиватиме свій бізнес в регіоні.
Підписаний меморандум передбачає сприяння у виділенні земельних ділянок під будівництво комплексів, а також у вирішенні питань оренди землі під кормові культури, створення умов для отримання дозвільних документів, взаємодії з органами самоврядування.
За словами заступника губернатора Луганської області Олександра Ольшанського, очікується, що даний проект буде підтриманий і державою після його включення до Державної програми підтримки розвитку тваринництва в Україні.
Як відзначив Голенко, для області проблема розвитку молочного виробництва є однією з найбільш актуальних. Він уточнив, що торік в регіоні вироблено 316 тис. тонн молока, або 176 кг на одного жителя на рік при фізіологічній нормі 380 кг.
ТОВ "МТК" в 2009 році збільшило чистий дохід на 22,5% - до 59,93 млн грн., скоротивши чистий прибуток на 40,4% - до 0,17 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас