Українці стали активніше відкладати на пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали активніше відкладати на пенсію

Казна та Політика
1318
Кількість учасників відкритого недержавного пенсійного фонду "ОТП Пенсія" в січні-червні зросла в 1,3 разу, а вартість його чистих активів - в 2,7 разу.
Згідно з офіційним повідомленням фонду "ОТП Пенсія", з 1 січня по 30 червня кількість його учасників збільшилася з 2,595 тис. до 3,338 тис. осіб, а вартість чистих активів - з 876,405 тис. грн. до 2,36 млн. грн.
"Незважаючи на літній сезон, ми демонстрували хороші показники прибутковості, вона у нас сьогодні складає понад 8%. Хоча не можна забувати про те, що поточна прибутковість - це все ж не той показник, за яким потрібно гнатися. На першому місці для пенсійного фонду стоїть збереження коштів, і лише на другому - прибутковість", - відзначає начальник відділу продажів і маркетингу ВПФ "ОТП Пенсія" Андрій Кузьменко.
Щоб зробити обслуговування клієнтів максимально зручним і в Україні, ВПФ "ОТП Пенсія" зробив безкоштовним поповнення пенсійних рахунків. Здійснити це можна в будь-якому відділенні OTP Bank або безготівковим платежем через будь-який інший банк. Існують і зручніші способи. Так, кошти можна перераховувати не відходячи від комп'ютера: для цього достатньо підключитися до системи інтернет-банкінгу OTPdirekt. Фонд не обмежує клієнтів якимось режимом поповнення пенсійних рахунків: внески можна робити раз на місяць, квартал, рік або з будь-якою іншою періодичністю.
"Також клієнт сам визначає період накопичення коштів і початок пенсійного віку: для жінок він може починатися з 45 і закінчуватися в 65 років, у чоловіків інший діапазон - 50-70 років. Період виплат теж встановлюється клієнтом, але при цьому не може бути менше 10 років. Якщо сума пенсійних накопичень на момент виплати не перевищує встановлений законодавством ліміт, то здійснюється одноразова виплата 100% накопичень. Щороку цей ліміт переглядаєється, як правило, у бік збільшення і залежить від розміру офіційного прожиткового мінімуму", - сказав Кузьменко.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас