Росія має платити за стоянку свого флоту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія має платити за стоянку свого флоту

Казна та Політика
298
Голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов вважає, що Севастополь має право розраховувати на 214,6 млн. грн. на рік компенсації за перебування російського Чорноморського флоту.
За даними прес-служби СМДА, Саратов пояснив, що в адміністрації "зробили всі розрахунки, погодили в Міністерстві економіки і направили документи в Міністерство фінансів".
Він розповів, що Президенту України Віктору Януковичу були подані розрахунки і висловлено прохання дати доручення про вирішення питання. Також Президента попросили погодити з президентом Росії методику визначення розмірів участі російської сторони в соціально-економічному розвитку Севастополя.
"Така методика адміністрацією розроблена і, якщо ввести відповідні коефіцієнти, сума, яка щороку виділяється урядом Росії на соціально-економічний розвиток Севастополя, збільшиться", - відзначив Саратов.
За його словами, цього року "ця сума дорівнює 38 мільйонам гривень, але поки вона не отримана, прийшла лише інформація, що перша половина цієї суми має прийти на цьому тижні".
В поточному році компенсація Севастополю за перебування Чорноморського флоту становить 107,6 млн. грн. У Севастополі російські моряки базуються на 140 об'єктах, які включають 3571 будівлю і споруду і займають площу 3312,5 га.
В червні Саратов заявив, що має намір наполягати на збільшенні в чотири рази суми, що виділяється Севастополю як компенсація за базування частин російського Чорноморського флоту.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас