Невідомі викрали базу сертифікатів на продукцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невідомі викрали базу сертифікатів на продукцію

Кримінал
766
Електронна база даних сертифікації "УкрСЕПРО" була знищена. 11 серпня невідомі потрапили до приміщення, де знаходився сервер "УкрСЕПРО", і викрали його. Розслідування інциденту веде Служба безпеки України.
Про це заявив перший заступник генерального директора державного підприємства "Український науково-дослідний і учбовий центр проблем стандартизації, сертифікації і якості" Сергій Доротич.
За словами Доротича, викрадання бази даних збіглося зі звільненням Олега Поволоцького з посади голови Державного комітету з питань технічного регулювання і споживчої політики.
Як повідомляють "Українські новини", на сервері зберігався реєстр сертифікатів, виданих за останні три роки.
В "УкрНДНЦ" не знають, як можна відновити дані про сертифікати. Поки в центрі введений тимчасовий порядок видачі сертифікатів.
"Якщо раніше система сертифікації проводилася в автоматичному режимі, який дозволяв проводити реєстрацію заявок відповідно до закладених в програмі "УкрНДНЦ" вимог, то тепер глава "УкрНДНЦ" (в.о. гендиректора Володимир Стулей) приймає рішення про видачу сертифікатів самостійно", - розповів Доротич.
Сертифікат УкрСЕПРО є ознакою відповідності представленої продукції всім стандартам і вимогам нормативних документів. Його отримують для пред'явлення на вимогу оптових і роздрібних реалізаторів. Крім того, сертифікація необхідна при ввезенні товарів з-за кордону. Урядом затверджений список товарів, що підлягають обов'язковій сертифікації. Туди входять побутова техніка, металопродукція, продукція нафтохімічної промисловості, інструменти та ін.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас