Фондовий ринок. Підсумки дня: зростання після затяжного падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: зростання після затяжного падіння

Фондовий ринок
117
У вівторок після черги втрат і консолідації російські інвестори нарешті підбадьорилися і почали здійснювати покупки, що сприяло досить упевненому зростанню індексів. За підсумками дня індекс РТС зріс на 1,28% до 1 464,49 пункту, а індекс ММВБ збільшився на 1,33% до 1 391,47.
В РТС котирування "Норнікелю" зросли на 2,01%, звичайні акції Сбербанку - на 1,57%, а привілейовані - на 1,47%. Папери "Роснафти" подорожчали на 1,19%.
На ММВБ лідирують акції банків: папери ВТБ і Сбербанку зросли на 1,86% і 1,61% відповідно. Акції "Роснафти" подорожчали на 1,2%, а "Газпрому" - на 0,63%.
Позитивному настрою на світових ринках сприяли успішні розміщення бондів Іспанії та Ірландії, а також хороші корпоративні звіти Wal-Mart і Home Depot. В той же час дані щодо економіки поки не дуже сприятливі. "Макроекономічна статистика щодо США свідчить про падіння кількості виданих дозволів на будівництво за липень, зниженні обсягу будівництва нових будинків, - пояснює аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. - Дані виявилися дещо гіршими від прогнозів, проте несподіване зростання промислового виробництва країни в липні на 1% (проти очікуваного збільшення лише на 0,5%) стало визначальним для оптимістів чинником. Падіння індексу економічних чекань інвесторів ZEW в Німеччині за серпень з 21,2 до 14 пунктів (прогнозувалося зниження до 21 пункту) також не змогло зіпсувати загальних настроїв. Торгівельна сесія в США в результаті почалася з підвищення основних індикаторів".
Аналітик ВТБ 24 Станіслав Клещов також відзначає відмову канадської Potash Corp. продаватися ВНР Billiton за ціною на 20% вище за ринок. Ця подія призвела до моментального підвищення оцінки акцій виробників мінеральних добрив у світі.
Сьогоднішнє зростання ринку Клещов розглядає як очікувану корекцію до того зниження, яке було на ринку минулого тижня. "Сьогодні відіграли рівно 50% від падіння з максимуму 9 серпня до мінімуму 16 серпня. Для корекції цього достатньо", - вважає він і рекомендує спекулянтам закривати довгі позиції. На його думку, вірогідність нового заходу вниз в короткостроковій перспективі зараз вища, ніж вірогідність додаткового підйому.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас