Топ-менеджерам держбанків на третину скоротили бонуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджерам держбанків на третину скоротили бонуси

186
Бонуси співробітників, які обіймають керівні посади в російських державних банках, в першому півріччі 2010 року скоротилися в середньому на 30 відсотків в порівнянні з аналогічним показником 2009 року. Про це повідомляє Reuters.
На третину зменшилися винагороди топ-менеджерів у Сбербанку, ВТБ, а також в Банку Москви, велика частина акцій якого належить столичному уряду (46,48 відсотка). При цьому, за даними агентства, деякі держбанки вже підняли виплати своїм співробітникам. Зокрема, Россельхозбанк підвищив бонуси на 11 відсотків.
В деяких найбільших приватних банках керівництво змогло збільшити виплати більш ніж в два рази. У МДМ-банку топ-менеджери за перше півріччя отримали в три рази більше, ніж за аналогічний період 2009 року. У банку "Російський стандарт" винагорода збільшилася на 60 відсотків. Промсвязьбанк заплатив керівництву більше половини заробітку 2009 року. Проте Росбанк, який раніше платив найвищі бонуси, в цьому року скоротив їх на 50 відсотків.
В лютому поточного року президент Росії Дмитро Медвєдєв доручив уряду до 1 червня розробити єдині правила по зарплатах і бонусах в компаніях і банках з державною участю. Проте на даний момент офіційний регламент бонусів ще не був представлений.
До скорочення бонусів у всьому світі приступили ще на початку кризового 2009 року. Зокрема, в квітні минулого року Медвєдєв порадив керівництву держкомпаній "поводитися пристойно" і не завищувати розміри винагород.
За 2009 рік прибуток російських банків склав 205,1 мільярда рублів. Як відзначає Reuters, в першому півріччі поточного року він перевищив 250 мільярдів рублів.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас