Хиврич не бачить підстав для ліквідації МінЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хиврич не бачить підстав для ліквідації МінЖКГ

Казна та Політика
129
Міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хиврич не бачить підстав для ліквідації Міністерства з питань житлово-комунального господарства (МінЖКГ) у зв'язку зі створенням Національної комісії з регулювання ринку комунальних послуг (Нацкомунпослуг) України.
Про це повідомив сьогодні міністр з питань ЖКГ Юрій Хиврич під час селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами міністра, встановлення тарифів на ЖКП ніколи не входило до функцій міністерства.
"Тому у нас сьогодні не було і не буде функцій встановлення тарифів на ЖКП. Якщо її (Нацкомунпослуг) сьогодні створюють, це не означає, що потрібно ліквідовувати міністерство. У нас є інші обов'язки, над якими ми працюємо", - завірив Хиврич.
Міністр підкреслив, що основними завданнями міністерства є розробка нормативних документів в області теплопостачання, водопостачання, поводження з побутовими відходами. Також Хиврич додав, що фінансування програми реформування ЖКГ здійснюється саме через МінЖКГ.
Відзначимо, 22 липня ц.р. в Україні набрав чинності закон №2479-VI "Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України". Згідно з законом, основним завданням комісії є здійснення державного регулювання діяльності суб'єктів природних монополій і суб'єктів господарювання на суміжних ринках. Передбачається, що комісія повинна забезпечити збалансованість інтересів суб'єктів господарювання, споживачів їхніх товарів і послуг і держави, прозорість і відвертість на ринках природних монополій і суміжних ринках.
Законом також передбачається, що комісія формуватиме і забезпечуватиме прогнозованість цінової і тарифної політики на ринках, які перебувають в стані природної монополії і суміжних з ними ринках, сприятиме впровадженню стимулюючих методів регулювання цін, конкуренція на ринках з метою забезпечення ефективного функціонування відповідних галузей.
Нагадаємо, 9 липня Верховна Рада України ухвалила закон "Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас