НБУ відзначає зростання індексу виробництва базових галузей на 1,4% в липні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає зростання індексу виробництва базових галузей на 1,4% в липні

Казна та Політика
86
Національний банк відзначає зростання індексу виробництва базових галузей (показник, аналогічний ВВП) на 1,4% в липні.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
"Третій місяць поспіль відбувається охолодження економічної активності. Зростання індексу виробництва базових галузей в липні склало 1,4% в річному численні (5,8% в червні)", - відзначається в повідомленні.
За оцінками НБУ, сповільнення економічного зростання сталося під впливом подальшого погіршення зовнішньоекономічних умов, а також негативної динаміки в рослинництві через несприятливі погодні умови.
Зокрема, продовження зниження цін на метали на світовому ринку призвело до падіння виробництва в металургії (-6,5% у річному численні), а зниження сільгоспвиробництва (-0,6% за 7 місяців) сталося внаслідок погодних умов і зниження врожайності зернових.
Позитивний вплив на динаміку індексу виробництва базових галузей в липні надали галузі, направлені на забезпечення внутрішнього споживчого попиту.
Так, зростання обороту роздрібної торгівлі за 7 місяців склало 4%, а в липні - 12,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
НБУ відзначає, що поліпшення споживчих настроїв в умовах збільшення капітальних витрат бюджету сприяють нормалізації ситуації в будівельній галузі, де падіння сповільнилося з 19,3% за 6 місяців до 16,7% за 7 місяців.
Як повідомляло агентство, в червні індекс виробництва базових галузей зріс на 5,8%, в травні - на 9,5%, в квітні - на 11,6%, в березні - на 9,5%, в лютому - на 4,1%, в січні - на 7,7%.
В 2009 році даний індекс знизився на 20,2%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас