Moody's: У вищих рейтингів Франції, Німеччини, Великобританії і США на рівні Ааа стійкі позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: У вищих рейтингів Франції, Німеччини, Великобританії і США на рівні Ааа стійкі позиції

Казна та Політика
142
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service вважає, що у вищих рейтингів Франції, Німеччини, Великобританії і США на рівні Ааа стійкі позиції. До такого висновку аналітиків агентства підштовхнула оцінка боргової динаміки країн і доступності запозичень в довгостроковій перспективі.
Відповідна інформація міститься в опублікованій сьогодні доповіді Moody's "Моніторинг суверенних рейтингів Ааа", передає РБК.
В той же час аналітики агентства вважають, що заходи фіскальної консолідації, що приймаються з метою скорочення бюджетного дефіциту, ставлять перед урядами вищезгаданих країн нові завдання і можуть наблизити момент, коли рейтинги цих країн виявляться в списку на перегляд з можливим пониженням.
Відзначимо, що 30 червня ц.р. Moody's помістило рейтинги Іспанії рівня Ааа в список на перегляд з можливим пониженням.
Останнім часом провідні європейські країни з рейтингом Ааа проводять програму крутих заходів економії, в США стратегія стабілізації держборгу ще перебуває на стадії розробки, відзначають аналітики Moody's. У зв'язку з цим експерти агентства вважають, що перед урядами Франції, Німеччини, Великобританії і США стоять нові завдання, які відрізняються від тих, які потрібно було вирішувати кілька місяців тому.
В числі цих завдань - пожвавлення економічного зростання в період, коли стимулюючі заходи виявилися фактично недоступними. В той же час одним з наслідків глобальної фінансово-економічної кризи, з якою зіткнулися уряди країн, є скорочення тимчасового проміжку, доступного для вирішення фіскальних проблем.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас