ЗМІ: 21 серпня на планеті закінчаться всі ресурси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: 21 серпня на планеті закінчаться всі ресурси

435
21 серпня 2010 року на планеті закінчиться запас всіх необхідних для життя ресурсів, повідомляє видання La Repubblica.
Ми витратили воду, яка спонтанно поновлювалася у водоймищах, траву, яка росте на пасовищах, рибу з морів і озер, урожаї з родючих земель, дари лісу. І одночасно ми витратили корисний простір для зберігання наших відходів, починаючи від парникових газів, що породжують кліматичний хаос, відзначає видання.
22 серпня людство доведеться оголосити "екологічними банкрутом". Зупинити даний процес неможливо, а альтернативи не реалізуються, таким чином люди з кожним днем відсовують цю проблему все глибше в майбутнє.
Ми братимемо воду, яка тече в підземних шарах, в тих, які не підживлюються дощами. Ми активізуватимемо пасовищне скотарство, жертвуючи полями і лугами на догоду пустелям. Ми спустошимо моря і річки, виловлюючи більше риби і морепродуктів, ніж дозволяє природне відтворення. Ми продовжуватимемо втрачати кожну хвилину лісові угіддя, що за площею дорівнюють 65 футбольним полям. До того ж ми дозволимо парниковим газам захопити атмосферу, і вони обрушуватимуть тепло на наші голови, сприяючи виникненню частіших повеней і пожеж, відзначає видання.
Організація Global Footprint Network впродовж багатьох років підраховує вплив різних способів життя на довкілля і дійшла до висновків, що американцям для продовження життя необхідно чотири планети, подібних до Землі. Італійці споживають менше, але і для них потрібно півтори планети. А ось китайці й індуси використовують лише необхідне і залишають більше половини ресурсів планети в розпорядження інших видів.
На думку італійського вченого Роберто Брамбілли, щоб почати знижувати наш вплив на довкілля, потрібно не багато: їсти менше м'яса, інколи їздити на велосипеді або на метро, а не на автомобілі, використовувати поновлювані джерела енергії.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас