СОТ вимагає скасування підвищених тарифів на імпорт електронних товарів до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ вимагає скасування підвищених тарифів на імпорт електронних товарів до ЄС

Казна та Політика
262
Світова організація торгівлі(СОТ) постановила, що Європейський Союз повинен відмінити підвищені тарифи на імпорт електронних товарів, підтримавши США, Японію, Тайвань та інших експортерів хай-тек продукціїу суперечці з ЄС.
Рішення СОТ може стати найбільшою перемогою для США на цьому ринку, зазначає The Wall Street Journal.
Спеціальні тарифи на імпорт електронних товарів в ЄС досягають 6-14%, що суперечить підписаній в 1996 році угоді за інформаційною технологією СОТ, яка передбачає нульову тарифну ставку для таких товарів.
ДО 2008 року обсяг світової торгівлі товарами, що підпадають під дію угоди, збільшився до $4 трлн з $1,2 трлн в 1996 році. За оцінками галузевих експертів, сума тарифів, які виплачувалися б за відсутності такого договору, могла перевищити $5 млрд на рік.
Єврокомісія критикує рішення СОТ, але доки не оголошує про подачу апеляції, оскільки країни євроблоку займають діаметрально протилежні позиції з питання імпорту хайтек товарів. Термін подачі апеляції становить 60 днів.
Європейський Союз не визнає високотехнологічною три категорії товарів: телевізійні конвертери, що забезпечують також доступ до Інтернету, монітори з пласким екраном і багатофункціональні принтери, які паралельно виконують функції сканера, факсу або копіювального апарату. На думку європейських регуляторів, подібні види продукції є звичайними споживчими товарами, можуть використовуватися із різною метою і не підпадають під визначення високотехнологічних. У митній класифікації ЄС їх відносять відповідно до звичайних конвертерів, екранів і апаратів для копіювання. Країни Євросоюзу в 2007 році імпортували подібні товари на $11 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас