В китайському парку поставили лавки з шипами на сидіннях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В китайському парку поставили лавки з шипами на сидіннях

240
В одному з парків у міському окрузі Яньтай в китайській провінції Шаньдун встановили лавки з шипами, повідомляє Orange News. Таким чином влада має намір вирішити проблему з переповненістю парку у вихідні і святкові дні.
Лавки з шипами на сидіннях працюють за таким принципом: відвідувач парку зможе сісти на таку лавку лише після того, як кине монету в спеціальний автомат - після оплати шипи автоматично забираються. Через нетривалий час шипи знов з'являться на поверхні лавки. За словами представників керівництва парку, шипи не дуже гострі і не здатні завдати травми людині, проте сидіти на них досить некомфортно.
Ідея "колючих" лавок належить німецькому скульптору Фабіану Брюнсингу. Він створив лавки з шипами, прагнучи виразити протест проти повсюдної комерціалізації сучасного життя. В результаті проект художника сподобався керівникам китайського парку.
"Задумка скульптора була спочатку утрируваною. Він і не передбачав, що така практична країна як Китай застосує його ідею на практиці", - заявив співробітник парку в Яньтаї. "Ми хочемо, щоб в парку було зручно всім, і установка лавок з шипами здається нам справедливим способом боротьби з людьми, які займають лавки вдосвіта і без діла просиджують на них цілий день", - пояснили в адміністрації парку.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас