Інфляція у Великобританії в липні була на рівні очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії в липні була на рівні очікувань

Казна та Політика
69
Споживчі ціни у Великобританії в липні зросли на 3,1% в річному обчисленні після підвищення на 3,2% в червні, свідчать дані Національного статистичного управління країни.
Інфляція в країні сповільнюється третій місяць поспіль.
Підвищення споживчих цін в липні відносно попереднього місяця склало 0,2%.
Зміна обох показників співпала з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Темпи уповільнення інфляції не виправдовують чекань ринку, зазначають економісти, і поступово починають підтверджувати правоту члена ради Банку Англії Ендрю Сентенса, який першим з вищого керівництва британського ЦБ офіційно висловився за підвищення ставок. На червневому засіданні Е.Сентанс був єдиним, хто проголосував за перше за останні два роки підвищення, пославшись на побоювання надмірного прискорення інфляції. Водночас 5 серпня Банк Англії знов зберіг ставку на рекордному мінімумі в 0,5%, аби стимулювати зростання економіки.
"На Банк Англії тиснуть для того, аби змусити його посилити політику і підтвердити свою здатність боротися з інфляцією, - заявив економіст Investec Securities Філіп Шоу. - Ми вважаємо, що Центробанк має рацію, і в середньостроковій перспективі інфляція сповільниться до цільового рівня".
За законом, глава британського Центробанку Мервін Кінг зобов'язаний надсилати міністрові фінансів Джорджу Осборну лист, що пояснює причини, з яких інфляція знаходиться вище за порогове значення (в даний час 3%) більше трьох місяців поспіль.
Уповільнення темпів інфляції пояснюється зниженням вартості транспортних послуг, падінням цін на одяг і взуття.
Показник базової інфляції, що не включає ціни на продукти харчування, тютюнові вироби, алкоголь і енергоносії, впав в липні до 2,6% з 3,1% місяцем раніше. Експерти прогнозували зниження всього до 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас