У Словаччині виринув однофамілець "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Словаччині виринув однофамілець "Газпрому"

Енергетика
439
Мин'юст Словаччини 11 серпня зареєстрував компанію Gazprom s.r.o., пише газета "Комерсант". "Газпром" стверджує, що не має до неї відношення, хоча свої зарубіжні дочірні структури називає саме так. Більш того, один із представників нової компанії Микола Медведєв - однофамілець глави "Газпром експорту" Олександра Медведєва.
Статутний капітал Gazprom s.r.o. заявлений у розмірі 500 млн. євро, що для Словаччини є величезною сумою. Але доки в "Газпрому" немає формальних підстав звинувачувати Gazprom s.r.o. у порушеннях, вважає газета.
Засновники вже внесли грошима 150 млн. євро до статутного капіталу. Marica Limited, зареєстрована на Мальті, сплатила 75%, а словацький Priemyselny park Partizanske - 25%. Інтереси компанії в мін'юсті представляли Микола Медведєв (Marica) і Патрік Гріцишак, які проживають у Братиславі.
Експерти вважають, що може йтись про спробу створення великого трейдера, який від імені "Газпрому" проводитиме якісь торговельні операції. "Новий Gazprom може претендувати на придбання словацького ПСГ з метою подальшого перепродажу його російському "Газпрому", - заявило виданню джерело на газовому ринку Словаччини.
В "Газпромі" вже почали перевірку того, хто ховається за Marica Limited, і намагаються встановити особу Миколи Медведєва. У монополії не виключають, що підстави оскаржити реєстрацію нової компанії є. Останній раз проблеми з двійниками за кордоном виникали в "Газпрому" більше п'яти років тому, зазначають у монополії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас