Фондовий ринок, підсумки дня: Слабке зростання за рахунок американських ф'ючерсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок, підсумки дня: Слабке зростання за рахунок американських ф'ючерсів

Фондовий ринок
96
Торги на фондовому ринку в понеділок завершилися в невеликому плюсі. За підсумками дня індекс РТС завершив сесію на рівні 1 445,94 пунктів (+0,04%), індекс ММВБ піднявся до 1 373,22 (+0,13%).
У РТС акції "Норникеля" подорожчали на 1,98%, "Газпрому" - на 0,76%, "Роcнефти" - на 0,16%. Тим часом папери Сбербанка, навпаки, подешевшали: звичайні акції - на 0,8%, а привілейовані - на 1,48%. На ММВБ котирування "Газпрому" зросли на 1,19%, "Роснефти" - на 0,45%, ВТБ - на 0,12%. Акції Сбербанка подешевшали на 0,92%.
"Негатив на відкритті принесли слабкі дані із ВВП Японії, проте "бики" зробили спробу зростання, яка закінчилася невдачею, - розповідає аналітик компанії "Фінанс-Інвест" Андрій Колчевський. - статистика з інфляції в єврозоні співпала з очікуваннями, а дані по США виявилися різноспрямованими".
Проте надалі, не дивлячись на негативну макроекономічну статистику із США, на тлі позитивної динаміки американських майданчиків російські індекси до кінця торгів повністю компенсували ранкове зниження і вийшли "в плюс".
Аналітики вказують на непогану статистику, що вийшла сьогодні із "Роснефти", "Газпрому", "Норникеля". Зокрема, газовий монополіст збільшив виручку в першому півріччі на 2,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Крім того, як зазначає Наталя Забула з УК "Альфа-капитал", "Газпром" повернув 80 млрд рублів переплаченого мита і достроково погасив кредити на покупку 20% "Газпром нафти". Крім того, виручка Роснефти в першому півріччі зросла на 12%, а в "Норникеля" - на 44,6%.
Не дивлячись на невелике зростання індексів, негативний тренд продовжує рухати російський ринок. "Відсутність сильної макростатистики не дає приводу стрепенутися "бикам", а технічно все складається не в їх користь", - вважає Колчевський. На його думку. індекс ММВБ рухатиметься у напрямі 1 350 пунктів, де проходить найближча підтримка.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас