Науковці вигадали таблетки, які відправляють смс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Науковці вигадали таблетки, які відправляють смс

133
Нові таблетки містять вбудований мікрочіп, головна функція якого - вчасно нагадати пацієнту, що саме час прийняти наступну дозу. Новинка, здатна відправляти смс, зараз проходить випробування у Великобританії. Для випробувань медики знайшли 40 добровольців, на яких випробовують стандартні версії пігулок від серця з чіпами, повідомляє DigitalJournal.com.
Після проковтування мікрочіпи, які зроблені з харчових інгредієнтів і активуються шлунковими соками, посилають сигнал на пластир на плечі пацієнта або на маленький пристрій, імплантований під шкіру. Якщо наступна доза не буде прийнята своєчасно, пристрій надішле смс.
Розробники повідомляють, що новинка серед іншого контролює сердечні ритми і роботу серця, а також якість сну. Система, яку назвали "Родзинкою", вже була протестована в США. Повідомлялося, що послідовність прийняття лікарських препаратів з її допомогою зросла на 30-80%.
Професор кардіології Ніколас Пітерс з Імперського коледжу охорони здоров'я повідомив, що концепція технології полягає в інформуванні пацієнта, причому джерелом інформації буде він сам. "Це сприятиме тому, що пацієнти братимуть на себе більше відповідальності за своє здоров'я", - зазначив він.
Розробники сподіваються, що інноваційні пігулки дозволять зменшити витрати галузі охорони здоров'я на утримання і лікування хворих, які потрапляють до лікарень через власну недисциплінованість. Мікрочіп розроблений компанією Proteus Biomedical, яка базується в Каліфорнії. Його вартість не перевищує кількох пенсів за штуку
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас