Львівські комерсанти ввезли військовий гелікоптер контрабандою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівські комерсанти ввезли військовий гелікоптер контрабандою

Кримінал
245
У Львові СБУ розкрила факт контрабандного переміщення до України гелікоптера військового призначення, вартість якого була занижена більш ніж удвічі.
Як повідомили УНІАН в прес-службі УСБУ у Львівської області, встановлено, що на адресу львівської комерційної структури через Іллічівський морський порт із Сполучених Штатів Америки ввезено гелікоптер, який в супровідних документах заявлений як пасажирський. Для митного оформлення машини митникам були надані документи, за якими вартість гелікоптера складала 1 млн. 30 тис. грн.
Перевіряючи законність зовнішньоекономічної операції, співробітники СБУ залучили фахівців Торговельно-промислової палати і Міністерства оборони України, які зробили висновок, що вказане авіасудно є військовим гелікоптером марки “Messerschmitt” розвідувального призначення, вартість якого без врахування обов'язкових митних платежів перевищує 2 млн. 800 тис. грн.
Враховуючи, що для митного оформлення гелікоптера були надані документи, що містять неправдиві відомості про найменування і фактичну вартість товару, за цим фактом Управлінням СБУ у Львівській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас