Аналітики: Українські суверенні єврооблігації виглядають переоціненими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Українські суверенні єврооблігації виглядають переоціненими

Фондовий ринок
322
Суверенні єврооблігації України із врахуванням фундаментальних економічних показників країни виглядають переоціненими, зазначають аналітики інвестиційної компанії Phoenix Capital.
"На початку серпня 2010р. прибутковості суверенних єврооблігацій України впали до рекордно низького рівня, побивши докризовий мінімум, не дивлячись на те, що економіка продовжує відновлюватися і ризики все ще існують. Спред випуску Україна-13 до казначейських облігацій США 10 серпня зменшився до 287 пунктів, тоді як ще три місяці тому він становив 375 пунктів. В результаті, зараз вся суверенна крива торгується вище за номінал. На цьому рівні суверенні єврооблігації виглядають переоціненими, враховуючи фундаментальні економічні показники України", - говориться в аналітичному звіті компанії.
На думку експертів, істотний вплив на вартість українських євробондів матиме ситуація на світових фінансових ринках - в разі появи нових ознак уповільнення відновлення світової економіки, інвестори віддадуть перевагу "надійнішим" облігаціям розвинених країн.
Крім цього, як зазначають аналітики, поточні прибутковості українських суверенних єврооблігацій визначаються також підвищенням цін, яке сталося після відміни розміщення нового випуску суверенних єврооблігацій, оголошеного в липні. Дефіцит пропозиції, що послідував за цим, і закриття коротких позицій сприяли падінню прибутковості, говорять експерти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас