Огляд ринків: Підсумки тижня і прогноз на майбутнє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринків: Підсумки тижня і прогноз на майбутнє

Фондовий ринок
339
Головною подією минулого тижня став виступ у вівторок Глави Федеральної Резервної Системи США Бена Бернанке, в якому він дуже обережно висловився про перспективи світової економіки в цілому та економіки США зокрема.
Така невпевненість хоча і була очікуваною, все одно негативно позначилась на ринках, більшість з яких відразу ж почали активно корегуватись вниз. Як наслідок більшість провідних світових індексів закрили тиждень в червоній зоні. Зокрема, індекс Dow Jones Industrial втратив 3,3% вартості, індекс S&P втратив 3,8% вартості, DAX закрив тиждень з негативним результатом в 2,4%, й індекс FTSE закрився з мінусом в 1,1%.
Індекс Української біржі втратив за тиждень 3.8% і з цим показником мало чим відрізнявся від інших ринків. Знижувалися і котирування більшості ліквідних акцій. Так, індекс акцій українських банків, який розраховується компанією Eavex, втратив 4,8% вартості за тиждень. Зниження акцій металургії в середньому склало 5%, хоча результати акцій цього сектора були далеко не однаковими. Так, акції Маріупольського Металургійного Комбінату Ілліча втратили 13,5% вартості, тоді як акції Азовсталі подешевшали на 4,4%.
Тиждень, який починається 16 серпня, обіцяє бути слабоактивним для фондових ринків. Головні макроекономічні дані, за якими стежитиме ринок, включають різну статистику про стан ринку нерухомості в США. Це так звані вторинні звіти, важливість яких, в інші періоди, не сильно перебільшують. Зараз, проте, коли економісти все більше говорять об можливості другої хвилі рецесії, ці дані, якщо вони будуть значно гіршими за очікування, можуть викликати нову хвилю розпродажів. Ніхто, проте, не чекає, що сильні дані про стан ринку нерухомості в США будуть каталізатором зростання.
В Україні на цьому тижні виходить статистика про зростання ВВП в 2-у кварталі 2010 і промислового виробництва в липні 2010, а також тенденції по приплив прямих іноземних інвестицій. Ми чекаємо, що зростання ВВП в другому кварталі буде 7% - досить високий показник, хоча вплив цієї інформації на торги на Українській біржі буде мінімальним. В цілому ж, враховуючи, що біржа не працюватиме на початку наступному тижня у зв'язку зі святкуванням Дня Незалежності, можна чекати низьких торговельних обсягів, знервований характер торгів з швидкими змінами настроїв, дуже високою кореляцією зі світовими ринками, високою волатильністю.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас