Дев'ять топ-силачів світу "прокотили" літак "Руслан" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дев'ять топ-силачів світу "прокотили" літак "Руслан"

118
Дев'ять найсильніших атлетів світу 15 серпня в Ульяновську (РФ) встановили рекорд, пересунувши найбільший в світі вантажний транспортний літак Ан-124-100 "Руслан" на 6,39 метра за 13,47 секунд, повідомляє УНІАН із посиланням на РИА "Новости".
Спортивну подію організувала на честь свого 20-річного ювілею група компаній "Волга-Дніпро" - найбільший експлуатант "Русланів".
На очах в тисяч людей, присутніх на святі, силачі змогли провезти по стерновій доріжці гігантський 195-тонний лайнер. Довжина літака становить 69 метрів, розмах крил - 73 метри, висота - 21 метр, практично як біля семиповерхового будинку.
Встановлювати рекорд до Ульяновська прибули Михайло Сидоричев (Росія), Ельбрус Нігматуллін (Росія), Відас Блекайтіс (Литва), чемпіон світу з силового екстріму Жідрунас Савіцкас (Литва), наймолодший учасник 24-річний Стефан Петерсон (Ісландія), найстарший спортсмен 44-річний Марк Тревор Фелікс (Великобританія), Тармо Мітт (Естонія), Кшиштоф Радзіковські (Польща) і Стоян Тодорчев (Болгарія).
Арбітрами спортивного шоу були представники російського комітету з реєстрації рекордів планети. За їхніми словами, спроби зрушити "Руслан" з місця робилися і раніше, але були безрезультатними.
Матеріали будуть направлені до Лондона в штаб Книги рекордів Гіннеса для реєстрації світового рекорду.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас