Фондовий ринок США чекає від статданих сигналів того, чи можна побоюватися повторної рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок США чекає від статданих сигналів того, чи можна побоюватися повторної рецесії

Фондовий ринок
265
Будь-які статдані щодо американської економіки на цьому тижні вивчатимуться учасниками фондового ринку США "під мікроскопом" на тлі виражених Федеральною резервною системою (ФРС) побоювань стосовно темпів економічного підйому, пише Market Watch.
Інвестори ретельно вивчатимуть всю отримувану інформацію, намагаючись знайти сигнали того, чи можна чекати повторної рецесії, чи це буде просто "жорстка посадка" в економіці.
За словами головного економіста Barclays Capital Діна Макі, американський центробанк в своїй заяві, опублікованій за підсумками засідання минулого тижня, дав зрозуміти, що втратив упевненість у відновленні економіки.
"Не знаю, зробив Федеральний резерв це навмисно чи ні, але ринки отримали саме такий сигнал", - відзначив експерт.
В заяві американського ЦБ за підсумками серпневого засідання йдеться, що "темпи економічного відновлення, ймовірно, будуть стриманішими в найближчій перспективі, ніж передбачалося раніше".
Центробанк також відзначив, що високе безробіття, помірне зростання доходів, низький добробут населення США і тяжкі умови кредитування стримують споживчі витрати. Крім того, банківське кредитування продовжує скорочуватися, обсяги будівництва залишаються слабкими, а роботодавці як і раніше з небажанням збільшують робочі місця, у зв'язку з чим темпи підйому ринку праці сповільнюються.
На попередньому засіданні Федеральний резерв відзначав продовження економічного відновлення і поліпшення ситуації на ринку праці.
Враховуючи збільшення песимізму ФРС стосовно ситуації в економіці США, позитивні сюрпризи, які можуть піднести статдані на цьому тижні, робитимуть значний вплив на фондовий ринок, відзначив Макі.
Найбільш важливим індикатором ситуації в американській економіці, який буде опублікований на цьому тижні, є дані про темпи зміни промислового виробництва в США в липні. ФРС оприлюднить цю інформацію 17 серпня.
Згідно з середнім прогнозом аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, промвиробництво в США збільшилося минулого місяця на 0,5% після підвищення на 0,1% в червні.
Прискорення темпів зростання промвиробництва експерти пов'язують з підвищенням обсягів випуску автомобілів, а також тим, що менше підприємств, ніж минулого місяця, було закрито в липні на переобладнання.
Проте виробництво в переробній промисловості, ймовірно, скоротиться найближчими місяцями на тлі зменшення замовлень на продукцію промпідприємств в умовах падіння споживчих витрат, відзначають аналітики.
Регіональні індекси виробничої активності, на думку економістів, також покажуть деяке поліпшення ситуації в промсекторі США.
В понеділок Федеральний резервний банк (ФРБ) Нью-Йорка опублікує значення індексу виробничої активності Empire Manufacturing за серпень, в п'ятницю аналогічний показник оприлюднить ФРБ Філадельфії.
За прогнозами експертів, індекс Empire Manufacturing цього місяця збільшився до 8,3 пункту з 5,1 пункту в липні, індекс виробничої активності у Філадельфії - до 7 пунктів з 5,1 пункту місяцем раніше.
Увага інвесторів на цьому тижні також прикута до даних щодо ринку праці США. 17 серпня міністерство торгівлі США опублікує дані про новобудови в липні, цей показник, як очікується, збільшився минулого місяця на 2% - до 560 тис. будинків у річному численні.
Число дозволів на будівництво, що є індикатором темпів будівництва будинків у найближчому майбутньому, скоротилося на 0,7% - до 579 тис. будинків, прогнозують експерти.
Серед інших статданих, які будуть опубліковані на цьому тижні, дані про обсяг покупок нерезидентами американських активів у червні, а також значення індексу випереджаючих економічних показників, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, за липень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас