Це не ієна сильна, а США - слабкі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Це не ієна сильна, а США - слабкі

Валюта
740
Японська ієна, яка показує найбільш сильне зростання проти американського долара, може зрости і далі на тлі посилення занепокоєння щодо перспектив зусиль влади США в підтримці зростання економіки.
"Те, що ми спостерігаємо, це не сила ієни, це слабкість долара, що відображає тривогу, що американська економіка може сповільнитися", - заявив Ейсуке Сакакібара, колишній високопоставлений член Банку Японії, відомий як "Містер ієна". "Є шанс того, що ієна може досягти абсолютного рівня проти долара і залишитися на досягнутій позначці певний час".
Японський уряд ще не сформулював стратегію, зумовлену зростанням національної валюти, яке загрожує прибуткам японських експортерів, таких як Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. і Canon Inc. Японська ієна досягла позначки 84,73 проти долара США 11 серпня, показавши максимальне з липня 1995 року значення.
Сакакібара - відомий як "Містер ієна" за свої зусилля у впливі на курс валюти через словесні коментарі і проведені інтервенції на посту міністра фінансів з 1997 по 1999 роки - сказав, що ієна може дістатися рівня 79,75, показаного в квітні 1995 року.
На його думку, японські компанії відчують силу національної валюти і зниження котирувань своїх акцій ближче до кінця цього року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас