Грецька влада має намір зібрати 5 млрд євро з неплатників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецька влада має намір зібрати 5 млрд євро з неплатників

Казна та Політика
334
Греція розраховує отримати до кінця року 5 млрд євро штрафів з неплатників податків, заявив заступник міністра фінансів країни Філіппос Сахінідіс.
Протягом першого півріччя спеціальна служба Мінфіну боротьби з несплатою податків нарахувала 2,5 млрд євро штрафів і пені, повідомив заступник міністра в інтерв'ю газеті "Елефтеротіпія". Заступник міністра не уточнив, яку суму з нарахованих штрафів удалося зібрати до бюджету.
Греція зобов'язалася скоротити бюджетний дефіцит в поточному році з 13,6% ВВП до приблизно 8%. Взамін країні обіцяно 110 млрд євро стабілізаційних кредитів ЄС і МВФ на фінансування зовнішнього боргу. Уряду вдалося провести скорочення витрат відповідно до плану, але в умовах рецесії поки не удається підвищити доходи.
"У нас є зараз можливість шляхом скорочення витрат забезпечити зниження дефіциту, і ми доб'ємося цієї мети в точності", - сказав заступник міністра фінансів. За його словами, уряд чекає, що економічне зростання почнеться не раніше 2012 року, після трьох років спаду ВВП.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас