Світові інвестори вкладають рекордні кошти в облігації країн, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові інвестори вкладають рекордні кошти в облігації країн, що розвиваються

Фондовий ринок
313
Світові інвестори цього року вкладають рекордні обсяги коштів в облігації країн з економікою, що розвивається, номіновані в місцевих валютах.
Експертів приваблює економічний підйом в цих країнах і зростання курсів нацвалюти.
Фонди, що інвестують в боргові зобов'язання emerging markets, номіновані у валютах цих країн, залучили з початку 2010 року $16,9 млрд, свідчать дані EPFR Global. Цей обсяг перевищує більш ніж втричі рекордний річний показник, зафіксований в 2007 році, - $5 млрд.
Згідно з прогнозом Міжнародного валютного фонду (МВФ), зростання ВВП країн з економікою, що розвивається, цього року складе 6,8%, розвинених країн - лише 2,6%.
Базові процентні ставки в США і Японії знаходяться нижче рівня 1% річних, при цьому мінімальна ставка в країнах БРІК (Бразилія, Росія, Індія і Китай) становитьє 4,5% річних.
до списку 10 світових валют, що демонструють максимальне зростання цього року, входить лише одна валюта розвиненої країни - ієна. При цьому за темпами зміцнення японська нацвалюта значно відстає від колумбійського песо, що подорожчало з початку року на 12%, або малазійського ринггіта.
За даними індексу EMBI+, JPMorgan Chase, що розраховується & Co., спред прибутковості боргових зобов'язань emerging markets відносно US Treasuries знизився в четвер до 2,73 процентного пункту. У останні два роки спред складав в середньому 4,24 процентного пункту.
JPMorgan GBI-EM Global Diversified Index, що відстежує ситуацію на ринку боргових зобов'язань країн emerging markets, випущених в нацвалюті, підскочив з початку цього року на 10%. Азіатський індикатор зріс на 15%, латиноамериканський - на 14%, європейський - на 0,3%.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас