Пожежі в РФ: ядерному центру в Сарові загрожує вогонь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пожежі в РФ: ядерному центру в Сарові загрожує вогонь

Казна та Політика
521
Пожежники і рятувальники продовжують боротися з вогнем у Мордовському заповіднику біля міста Саров. Федеральному ядерному центру, що знаходиться поруч із заповідною зоною, продовжує загрожувати небезпека, передає Deutsche Welle.
За словами начальника Приволзького регіонального центру міністерства з надзвичайних ситуацій (МНС) Ігоря Паньшина, протягом доби до Мордовського заповідника була підведена важка техніка, в лісі прокладено додаткові просіки для проїзду пожежних машин і насосних станцій. Уздовж східної і південної частин заповідника був вирубаний підлісок, в самому місті рятувальники ведуть прокладку водовідведення.
У гасінні пожежі задіяно більше 3 тисяч чоловік і 281 одиниця техніки, у тому числі три вертольоти і два літаки. Допомогу рятувальникам і пожежникам надають жителі Сарова і співробітники ядерного центру.
Напередодні глава МНС Сергій Шойгу заявив, що в більшості російських регіонів пожежі вдалося взяти під контроль. За його словами, федеральним атомним центрам у містах Снежинск і Озерськ в Челябінській області полум'я більше не загрожує.
Відзначимо, 15 серпня в Росії зафіксовано 498 пожеж, що охопили площу в 53,5 тис. га. У самий розпал пожежонебезпечного періоду на території Росії палало 200 тис. га лісу і торфовищ.
Тим часом вранці в неділю Москва знову опинилася оповитою димом.
Нагадаємо, 11 серпня ц.р. Російський центр захисту лісу (Рослісозахист) підтвердив повідомлення про те, природні пожежі поширилися на ліси з радіаційним зараженням. Зокрема, в Брянській області на території лісів, заражених радіацією, сталося 28 пожеж на площі 269 га.
За оцінками експертів, збитки, які зазнала економіка РФ більш ніж за місяць аномальної спеки і спровокованих нею пожеж, можуть коштувати 1% зростання ВВП в 2010 р. - мова йде про суми порядку 450 млрд руб., або близько 15 млрд дол.
В результаті лісових пожеж, які вирують у Росії через аномальну спеку, загинули більше 50 людей, більше 2 тис. будинків знищено вогнем.
Відзначимо, не дивлячись на те, що Росія відкрито не просила світову спільноту про екстрену допомогу у зв'язку з лісовими пожежами, різні країни продовжують надсилати свої сили та засоби. Серед країн, що вже надають Росії допомогу - Вірменія, Казахстан, Білорусія та Італія. Раніше стало відомо, що свою допомогу Росії запропонувала Польща, Молдавія і Болгарія.
Україна направила до Росії пожежний вертоліт Мі-8 для участі в боротьбі з лісовими пожежами. Також, відповідно до угоди між урядами України і РФ про співробітництво у сфері попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих і ліквідації їх наслідків, для надання допомоги в гасінні лісових пожеж на території Воронезької області з 3 серпня 2010 р. залучено два пожежних літаки Ан -32П МНС України, а з 5 серпня - два зведених загони головних управлінь МНС в Луганській і Харківській областях.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас