Кадиров перестане бути президентом у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кадиров перестане бути президентом у вересні

Казна та Політика
245
Парламент Чечні розгляне питання про перейменування посади керівника регіону у вересні на першому засіданні після канікул. Про це повідомив голова республіканського парламенту Дукуваха Абдурахманов, передає РИА "Новости". "Після обговорення дійшли до висновку, що оптимальною назвою буде коротка - глава (республіки)", - сказав він.
Перейменування посади обійдеться бюджету республіки від 3 до 10 мільйонів рублів, повідомив спікер.
Президент Чечні Рамзан Кадиров попросив парламент змінити назву посади керівника республіки, заявивши, що в Росії має бути один президент. Напередодні Рамзан Кадиров признався, що прийняв таке рішення під час візиту в Туреччину і Сирію разом з Дмитром Медвєдєвим. "Я почував себе незручно, коли під час зустрічей оголошували "президент Росії", "президент Кабардино-Балкарії", "президент Чеченської Республіки", - сказав він.
Рамзан Кадиров не хоче бути президентом не лише Чечні, але й інших організацій, які він очолює, повідомляє прес-служба уряду регіону. Глава республіки відзначив, що "має намір звернутися до шахової федерації ПКФО з проханням прибрати із статуту згадку слова "президент". За його словами, інакше називатиметься і посада президента футбольного клубу "Терек", яку Кадиров займає в даний час. Зміниться і статут фонду імені Ахмата Кадирова, його главою буде не "президент", а "голова".
Раніше почин Рамзана Кадирова підтримали глави декількох північнокавказьких республік та інших регіонів. Крім того, в Астраханській області вирішили запропонували перейменувати Держдуму, яка є законодавчим органом регіону. Втім, в Кремлі кажуть, що рішення про перейменування мають приймати регіони самостійно, зверху директив не буде.
В той же час президент Кабардино-Балкарії напередодні звернувся до парламенту з пропозицією внести відповідний законопроект на розгляд Держдуми. Як повідомляє прес-служба глави республіки, потрібно внести зміни до закону "Про загальні принципи організації законодавчих (представницьких) і виконавчих органів державної влади суб'єктів Російської Федерації". За задумом Канокова, у федеральному законі має бути прописано, що найменування посад і закзборів у регіонах не повинні збігатися з назвами федеральних органів державної влади. Тобто регіони глави регіонів не зможуть бути "президентами", а законодавчі органи влади - "Держдумами".
Голова парламенту Кабардино-Балкарії Ануар Чеченов обіцяв підтримати ідею президента і вийти з ініціативою в Держдумі Росії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас