Цушко: Без кредиту від МВФ Україну чекав би дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цушко: Без кредиту від МВФ Україну чекав би дефолт

Казна та Політика
1364
Міністр економіки України Василь Цушко розповів, що кредит від МВФ потрібний був для того, щоб Україна уникнула дефолту.
"Після того, як ми прийшли до влади в березні, через тиждень, якби президент і прем'єр-міністр не були патріотами і переслідували лише політичну мету, вони повинні були оголосити країну банкротом, повністю: і внутрішній, і зовнішній дефолт. Нам залишили країну з порожньою казною на багато років. Щоб люди не постраждали, оскільки нам залишили такий спадок, ми вживаємо всі заходи, у тому числі взяли гроші в МВФ", - заявив Цушко під час онлайн-конференції в Києві.
Він підкреслив, що критика влади за підписання нового меморандуму про співпрацю з МВФ невиправдана. "Віктор Федорович Янукович і Микола Янович Азаров - дуже добрі, порядні люди і патріоти України, люди, які ставляться з розумінням до ситуації, в якій перебуває кожен громадянин України", - сказав Цушко.
Нагадаємо, Цушко сподівається, що Україна зможе уникнути другої хвилі кризи в 2010 році, проте, за його словами, країні варто готуватися до жорстких реформ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас