Повені в Пакистані: виявлені осередки холери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повені в Пакистані: виявлені осередки холери

Казна та Політика
151
Фахівці ООН підтвердили випадок холери в Пакистані, що постраждав від сильної повені, передає ВВС із посиланням на агентство France Press.
Представник Управління ООН з координації гуманітарних програм Мауріціо Джуліано повідомив, що один випадок холери вже зареєстрований та підтверджений в місті Мінгора.
За його словами, відзначені 36 тис. випадків діареї - одного із симптомів холери. "Оскільки з'явилися побоювання з приводу холери, яка є смертельно небезпечною хворобою, замість тестування на холеру, ми відразу почали загальне лікування від холери", - повідомив представник ООН.
ООН має намір вжити широкомасштабних заходів щодо запобігання епідемії.
Відзначимо, лікарі попередили про небезпеку виникнення холери відразу ж після початку повені.
Тим часом, представник країни в ООН Замір Акрам виступив з критикою з приводу міжнародної реакції на стихійне лихо в Пакистані. Він заявив, що міжнародне співтовариство тільки зараз починає усвідомлювати масштаби завданої стихією шкоди і допомога, що надається, поки що недостатня.
Нагадаємо, в результаті найсильнішої за 80 років повені в Пакистані постраждали 14 млн людей. Згідно з даними ООН, 1600 людей загинули.
Рівень повені, як очікується, може піднятися ще вище в деяких районах басейну річки Індус. Як повідомляється, найбільш серйозна ситуація може скластися на наступному тижні в провінціях Панджаб і Сінд.
Пакистан скасував офіційні заходи, присвячені дню незалежності, які планувалися на суботу. Чиновники замість цього зайняті організацією рятувальних робіт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас